Étkezési só
Az emberi szervezet vízből és sóból áll. A só alatt nem a hagyományos értelemben vett finomított konyhasót értjük, hanem a természetben előforduló, eredeti állapotban előforduló sókat, melyben különböző minőségű és mennyiségű ásványi anyagok vannak.
A mai étkezési sóink nagyrésze minden csak nem élelmiszer, az agyonfinomított, vegyileg kezelt, káliummal kevert só inkább káros, mint hasznos.
A természetes kristálysó az őstengerek kiszáradásakor maradt vissza a maga természetes formájában, s a hatalmas enorm nyomás következtében alakult speciális köbös rácsszerkezetűre, aminek köszönhetően igazi életet adó élelmiszerként tekintünk rá.
Milyen hatással van a só fogyasztása a szervezetünkre?
A vesének szüksége van a sóra a túltengésben lévő savak leépítéséhez és azoknak vízelettel történt kiválasztásához. Ha a szervezet sóban szegény, egyre jobban elsavasodik. Ha elegendő víz és só van a szervezetben, akkor mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus salakanyagokat. A só szükséges a rák megelőzésében. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. A só nélkülözhetetlen az izomzat és erőnlét fenntartásához. A só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában. Cukorbetegségnél a só segít a vércukorszintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat. A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához. Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez. A só megvéd a visszerek és hajszálerek repedésétől.
Amit a sóról érdemes tudni:
preview.pararajdiso.webnode.hu/news/forras-szennai-laszlo/
Erdélyi étkezési só
1kg 300,- Ft /25 kg-tól (zsákos) 160,- Ft
-
Natúr, adalékanyag mentes, természetes só
-
Magas ásványianyag tartalmú, kálium mentes
-
Összetétele: NaCI-99,06%, Kalcium 0,51%, Magnézium 0,06%
-
Legalább 84-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz
-
Minőségét száraz helyen tárolva korlátlan ideig megőrzi