Étkezési só

 

Az emberi szervezet vízből és sóból áll. A só alatt nem a hagyományos értelemben vett finomított konyhasót értjük, hanem a természetben előforduló, eredeti állapotban előforduló sókat, melyben különböző minőségű és mennyiségű ásványi anyagok vannak.

A mai étkezési sóink nagyrésze minden csak nem élelmiszer, az agyonfinomított, vegyileg kezelt, káliummal kevert só inkább káros, mint hasznos.

A természetes kristálysó az őstengerek kiszáradásakor maradt vissza a maga természetes formájában, s a hatalmas enorm nyomás következtében alakult speciális köbös rácsszerkezetűre, aminek köszönhetően igazi életet adó élelmiszerként tekintünk rá.

Milyen hatással van a só fogyasztása a szervezetünkre?

A vesének szüksége van a sóra a túltengésben lévő savak leépítéséhez és azoknak vízelettel történt kiválasztásához. Ha a szervezet sóban szegény, egyre jobban elsavasodik. Ha elegendő víz és só van a szervezetben, akkor mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus salakanyagokat. A só szükséges a rák megelőzésében. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. A só nélkülözhetetlen az izomzat és erőnlét fenntartásához. A só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában. Cukorbetegségnél a só segít a vércukorszintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat. A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához. Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez. A só megvéd a visszerek és hajszálerek repedésétől.

 

Amit a sóról érdemes tudni:

preview.pararajdiso.webnode.hu/news/forras-szennai-laszlo/

 

Erdélyi étkezési só

1kg 300,- Ft /25 kg-tól (zsákos) 160,- Ft 

  •  

  •  

  •   

  •  

  •  

 

 

 

  • Natúr, adalékanyag mentes, természetes só

  • Magas ásványianyag tartalmú, kálium mentes

  • Összetétele: NaCI-99,06%, Kalcium 0,51%, Magnézium 0,06% 

  • Legalább 84-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz

  • Minőségét száraz helyen tárolva korlátlan ideig megőrzi